fbpx

Energiebesparende folie: optimale glasisolatie

Energiebesparende folies (ook wel isolatiefolies genoemd) zijn ontwikkeld in de ruimtevaart als hoogwaardig isolatiemateriaal. Inmiddels zijn ze voor praktisch alle glassoorten beschikbaar. U kunt ze dus ook gebruiken voor de isolatie van bijvoorbeeld scholen, (zorg)instellingen, kantoren en productiepanden. Energiebesparende folies houden het in de zomer een stuk koeler en houden in de winter de warmte beter vast.

Er staat momenteel veel informatie over isolatie folies op het internet. Veel van die informatie is onduidelijk geformuleerd. De term “isolatiefolie” wordt regelmatig gebruikt voor folies die hoofdzakelijk zonnewarmte buiten houden en nauwelijks de radiator warmte ’s winters binnenhouden. Natuurlijk is warmtewering ook een vorm van isolatie. Overweegt u een dergelijke folie aan te schaffen? Dan heeft u dus een folie die in de zomer warmte buiten houdt, maar die koude in de winter niet of nauwelijks tegen houdt.

Koel in de zomer, behaaglijk in de winter

In de zomer kan speciale energiebesparende folie de zonnewarmte reflecteren. De reflectie is zo hoog dat een airconditioning of luchtbehandelingsinstallatie minder stroom verbruikt. Hierdoor blijft de ruimte op een natuurlijke manier koeler. En dat werkt of woont wel zo prettig!
In de winter daarentegen, kan de door u betaalde warmte moeilijker door het glas naar buiten verdwijnen. Hierdoor ontstaat een betere, meer efficiënte circulatie van warmte.

Hoe werkt het

Een mix van metalen maakt het de warmte moeilijk om van de ene kant van het glas naar de andere kant door te dringen. De technische term is “lage emissiviteit”, oftewel U-waarde verlagend.

Kostenbesparend

De energiebesparende folies hebben heel vaak zeer gunstige effecten op het verbruik van stroom, gas of andere energiebronnen. Het verbruik zal omlaag gaan, waardoor u bespaart op de kosten. Het is zelfs zo efficiënt dat u de energiebesparende folie, gemonteerd op enkel glas, binnen 3 jaar terug kan verdienen.* Het spreekt vanzelf dat we deze folie ook op isolatieglas, gelaagd glas en HR+/HR++ glas kunnen aanbrengen.
*volgens testen van de fabrikant die volgens de Europese normen getest zijn

Onderhoud

Energiebesparende folies zijn onderhoudsvrij. De folie gaat heel lang mee: maar liefst meer dan 10 jaar. Dat is werkelijk haalbaar.

Dorigo-Rosbag is al bijna 45 jaar specialist op het gebied van alle zonwerende, veiligheids- en warmtewerende raamfolies. Weet u niet welk product voor u het beste is? Neem dan contact met ons op voor een gratis advies of een geheel vrijblijvende prijsopgave op maat.