fbpx

Explosiebestendige folie

Bij een explosie veroorzaakt rondvliegend glas 90% van de ernstige verwondingen. Het glas is in zo’n geval ook vaak zelf de zwakste plek. Een explosie kan dit glas met grote snelheden rondslingeren, zelfs in geval van gehard glas. Voor veel overheden en organisaties is het dus belangrijk om de nodige maatregelen te nemen om glas extra te beschermen tegen explosiegevaar. Het installeren van speciale, explosiebestendige folie op de ruiten is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om dat te doen.

Hoe werkt het?

explosiebestendige-folie2Extra flexibele veiligheidsfolie houdt de scherven bij elkaar bij een explosie. In onze collectie vindt u verschillende veiligheidsfolies die de drukgolf kunnen tegenhouden die bij een explosie vrijkomt.

De folie absorbeert de vrijgekomen energie. Er zijn verschillende explosietests uitgevoerd over de hele wereld.  Onze leverancier Madico Inc. is de meest vooraanstaande leverancier op dit gebied. Wij kunnen u de allerbeste bescherming bieden met de Madico Safety Shield Premier Window Film, tegen praktisch elke eis die u stelt. Naast de Madico Premier Safety Shield Film bieden we u ook een uitgebreid verankeringsysteem. Met FrameGard heeft u een extra glasbescherming.

Uv-werend

Deze folie heeft naast de explosiebestendigheid een uv-werende werking.  Het filtert de vervelende eigenschappen uit het zonlicht. Ook uv-straling kan geen verkleuring van meubels (en andere producten) direct achter het glas meer veroorzaken. De glasfolies zijn eventueel ook leverbaar met zon- en warmtewerende eigenschappen en anti-inkijk functies.

Onderhoudsvrij

U kunt de explosiebestendige folie tegen elk type glas laten plaatsen. De folie is geheel transparant en onderhoudsvrij. U kunt de ramen op de normale wijze reinigen.

Montage en levensduur

Dorigo-Rosbag is al bijna 45 jaar specialist op het gebied van alle raamfolies. Bij Dorigo Rosbag bent u daarom altijd verzekerd van professionele montage van uw veiligheidsfolie. Dit is erg belangrijk voor een optimale werking. We plaatsen de folie op het bestaande, vlakke glas. U bent meer dan 10 jaar verzekerd van veilige ruiten.

Neem contact met ons op voor een gratis advies of een geheel vrijblijvende prijsopgave op maat. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.