fbpx

Museum Kröller Müller

Bij Dorigo-Rosbag staan vakmanschap en maatwerk hoog in het vaandel. Onze vakkennis, gecombineerd met uw wensen, voor de perfecte oplossingen. Ontdek hoe wij al jaren samenwerken met het Kröller-Müller Museum in Otterlo.

Projectoverzicht

Het bekende Kröller-Müller museum gelegen op de Veluwe, een prachtig natuurgebied. Het museum heeft onder andere een van de grootste van Gogh-collecties in haar bezit. Daarnaast kan je hier werken van Monet, Picasso, Mondriaan, en nog veel meer bekende kunstenaars bewonderen.

Eerste project: daglichtvermindering

In dit museum hebben over de afgelopen jaren veel verschillende opdrachten uitgevoerd. We zijn, helemaal in het begin van de relatie, begonnen met de ramen in de lichtstraten (boven op de kabinetten) te voorzien met en daglicht verminderende folie te voorzien. Dit leverde echter niet het gewenste effect op: toen is er gekozen voor een nieuw type glas. Dit niet het einde van de relatie. In de loop der jaren zijn heel veel ramen voorzien met folies. Dit voor de permanente tentoonstellingen maar ook voor wisseltentoonstellingen. Steeds gaan wij weer op zoek naar de meest passende oplossing voor iedere uitdaging. 

Talloze projecten, steeds een passende oplossing

Gewoon glas, normaal floatglas laat eigenlijk al het daglicht door (90% per plaat) en dat is vaak teveel. Teveel licht is natuurlijk niet goed voor het beschermen van de collectie. In overleg met de facilitaire dienst en de conservatoren hebben we een grijze folie gekozen die het licht op een prettige wijze verminderd doorlaat. Door de UV-straling tegen te houden in de folie hou je het proces wat uv opstart eigenlijk tegen waardoor verval enorm vertraagd wordt.

Verschillende typen folie

In dit museum zijn drie verschillende type folies gebruikt ieder naar het effect wat ze op de collectiestukken moeten hebben. In de museumruimtes varieert het daglichttransmissie percentage van 35 tot 80 procent. In sommige ruimtes was het doel om de warmtestraling te verminderen. Daar kozen wij voor een hittebestendig folie. 

Projectresultaat

Het eindresultaat zorgde voor een onopvallend resultaat dat de kunstwerken beschermd tegen de schadelijke onderdelen van licht. Steeds wanneer nodig een oplossing op maat, die gaan extra werk veroorzaakt voor het onderhoud van de ramen.

 

Klanttevredenheid staat voorop

Dorigo-Rosbag werkt al jaren met verschillende Nederlandse musea samen. U vindt onze projecten hier. Het Kröller-Müller museum vertrouwt ons dan ook keer op keer om een oplossing op maat te verzorgen. Ook op zoek naar maatwerkoplossing en een duurzame samenwerking? Laat het ons weten. Wij komen graag langs voor een consultatie.

Laat uw vraag achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!