fbpx

Speciale projecten

Heeft u een speciale wens op het gebied van lichtinval, bescherming of reclame? Door onze unieke combinatie van expertise in raamfolie en vormgeving, kunnen wij u die creatieve oplossing bieden voor uw vraag!

We laten u graag een voorbeeld zien van een van onze schitterende speciale projecten in Het Noordbrabants Museum. Een expositiezaal waar het donker is en bij de uitgang een enorme ramenpartij met veel daglicht. De directie vroeg ons om mee te denken over een veilige overgang van donker naar licht richting trappenhuis. Museumbezoekers mochten niet verblind worden door een te plotselinge lichtovergang, en ze moesten ook geleidelijk aan het donker kunnen wennen als ze de andere kant op zouden lopen.

Wat hebben de experts van Dorigo-Rosbag daar op bedacht?

We hebben een filter aangebracht in grijstinten van licht naar donker om, voordat de bezoekers de expositie gaan bekijken, de ogen rustig al vast aan het mindere licht te laten wennen. Doordat de pupil (van het oog) vergroot zullen de bezoekers beter van de objecten kunnen genieten omdat het zicht verbetert.

Heeft u ook zo’n speciale wens om uw lichtinval te reguleren, of om meer op te vallen? Neem dan meteen contact met ons op: 026- 316 4300.