fbpx

UV werende folie

Vertraag verkleuring met uv-werende folie. De folies van Dorigo-Rosbag weren standaard infrarood licht. Dit zorgt ervoor dat ruimtes niet langer onnodig te warm worden. Anderzijds houden de folies uv-licht tegen. Door dit licht kunnen meubels of gordijnen verkleuren.

Ultraviolette straling

Verschillende materialen reageren ieder op een eigen manier op het licht waaraan ze worden blootgesteld. Uv-werende folie op de ramen filtert het schadelijke licht uit het zonlicht en is een duurzame en effectieve oplossing zonder dat u er iets van ziet. Als u ook de warmte buiten wilt houden kiest u voor een zonwerende folie.

Hoe werkt uv-werende folie?

De folie waarmee wij werken, heeft meerdere lagen polyester. De combinatie van de verschillende lagen en de gebruikte lijm absorberen uv-A straling. De toplaag heeft een super sterkte kraswerende laag waardoor het heel gemakkelijk schoon te maken is. De folie werkt dag en nacht, 7 dagen in de week.

Uv-bestendige folie: een duurzame oplossing

Eenmaal op het glas aangebracht gaat de uv-werende folie heel lang mee, uit onze meer dan 45 jarige ervaring weten wij dat het zeker 12 tot 15 jaar mee gaat. Het is zelfs zo dat in de eerste 10 jaar de veroudering niet meer dan 4 – 5 % bedraagt.

Mocht blijken dat het materiaal na 15 – 18 jaar toch aan vervanging toe is, halen we het simpelweg gewoon van het glas af zonder het glas te beschadigen.

Wilt u meer weten over onze folie, die zelfs in de meeste gerenommeerde musea in Nederland en België toegepast wordt? Ons team vertelt u er graag alles over. Neem meteen contact op!