fbpx

Zonwering lichtkoepel

Grote glasoppervlakken zoals lichtkoepels in gangen, galerijen en fabriekshallen zijn een echte hittegenerator, precies op de plaats waar u dat niet kunt gebruiken. Met speciale coatings kunnen wij de warmte-opwekking tot vijfenzeventig procent terug brengen zonder dat er veel minder daglicht naar binnen valt. U maakt de zonwering lichtkoepel praktisch, eenvoudig en effectief warmtewerend.

U kent het probleem: lichtkoepels en -straten, die aangebracht zijn om licht binnen te laten, maken ’s zomers van een werkplaats een broeikas. Binnen schijnende zon veroorzaakt schittering en maakt het werken vermoeiend.

Bij veel bedrijven wordt dan aan de buitenkant kalk op het glas gesmeerd. Het is een slordig gezicht, het houdt ook het nodige licht tegen en het is tijdelijk. Het spannen van filterdoek aan de binnenzijde is duur. Bovendien vangt het doek behalve licht ook stof en dampen op. Met onze oplossing kunt u lichtkoepels heel eenvoudig warmtewereld maken.

Sunspray 80

Maar er is ook Sunspray 80. Veel bedrijven en instellingen hebben voor een betere oplossing gekozen: zij hebben Sunspray 80 aan laten brengen door Dorigo-Rosbag. Sunspray 80 is een opaal-witte alkyd hars coating die aan de buitenzijde wordt aangebracht en waarmee een zodanige ervaring is opgedaan dat wij er drie jaar garantie op geven.

Sunspray 80 kan op alle soorten glas en de meeste soorten kunststof worden aangebracht, ongeacht de vorm. Mits de ondergrond schoon en droog is, bereiken we een buitengewoon goede hechting en weerbestendigheid. Zo maakt u een Sunspray-applicatie tot een eenmalige, onderhoudsvrije investering voor jaren!

Hoe werkt het

Sunspray 80 bevat hoogwaardige pigmenten die infrarode warmtestralen voor 76% weerkaatsen en ultraviolette straling (tot 405 nm) voor 99,5%. Hierdoor zijn artikelen achter met Sunspray behandelde ruiten langer beschermd tegen verkleuren en uitdrogen. Bovendien wordt de lichtspreiding door deze coating zelfs meer dan verdubbeld. Deze factoren zorgen samen voor een opmerkelijke verbetering van het werkklimaat in de ruimte onder het dak.

Mede door de neutrale lichtbreking en de optimale -spreiding is Sunspray 80 uitermate geschikt voor showrooms en tentoonstellingsruimten (musea). Sunspray 80 wordt uitsluitend door vakmensen aangebracht met een minimale overlast voor u.

Wilt u ook meer koelte in uw pand? Neem dan nu contact met ons op: 026- 319 3400.