Explosie bestendige folie

Bij een explosie wordt 90% van de ernstige verwondingen veroorzaakt door rondvliegend glas. Het glas is in zo’n geval ook vaak de zwakste plek. Door een explosie kan dit met grote snelheden worden rondgeslingerd, zelfs in geval van gehard glas. Voor veel overheden en organisaties is het belangrijk om de nodige maatregelen te nemen om glas extra te beschermen in geval van explosiegevaar. Het installeren van speciale, explosiebestendige glasfolie is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om dat te doen.

Hoe werkt het?

Extra flexibele veiligheidsfolie houdt de scherven bij elkaar in het geval van een explosie. In onze range zijn verschillende veiligheidsfolies die de drukgolf die bij een explosie vrijkomt, kunnen tegenhouden.

De folie absorbeert de vrijgekomen energie. Er zijn verschillende explosietesten uitgevoerd over de hele wereld, Europa (England), Midden en nabije Oosten, Verenigde Staten en in andere werelddelen. Onze leverancier Madico Inc. is de meest vooraanstaande leverancier op dit gebied. Wij kunnen u de allerbeste bescherming bieden met de Madico Safety Shield Premier Window Film tegen praktisch elke eis die u stelt. Naast de Madico Premier Safety Shield Film is een uitgebreid verankeringsysteem, FrameGard, een extra toe te passen glasbescherming.

Uv-werend

Deze folie heeft daarnaast een uv-werende werking.  Het filtert de vervelende eigenschappen uit het zonlicht. Ook uv-straling kan geen verkleuring van meubels en andere producten direct achter het glas meer veroorzaken. De glasfolies zijn eventueel ook leverbaar met zon- en warmtewerende eigenschappen en anti-inkijk functies.

Onderhoudsvrij

De explosiebestendige folie kan tegen elk type glas worden geplaatst en is geheel transparant en onderhoudsvrij. De ramen kunnen op normale wijze worden gereinigd.

Montage en levensduur

Dorigo-Rosbag is al bijna 45 jaar specialist op het gebied van alle raamfolies. Bij Dorigo Rosbag bent u daarom altijd verzekerd van professionele montage van uw veiligheidsfolie, wat erg belangrijk is voor een optimale werking. De folie wordt op het bestaande, vlakke glas geplaatst en gaat meer dan 10 jaar mee.

Neem contact met ons op voor een gratis advies of een geheel vrijblijvende prijsopgave op maat. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.