fbpx

Glasfolie biedt extra bescherming én veiligheid

Iedereen wil zich veilig voelen. En als eigenaar van een kantoorpand, ziekenhuis of kinderdagverblijf wilt u die veiligheid kunnen garanderen. Extra bescherming en veiligheid nodig? Glasfolie is dan een duurzame en betaalbare oplossing.

Glasfolie is dikker dan normale folie en is gemaakt van meerdere dunne laagjes polyester op elkaar. Als raamfolie wordt aangebracht, gebruiken we een volledig doorzichtige lijmlaag. Deze lijm zorgt er niet alleen voor dat de folie 100% transparant blijft, het zorgt er ook voor dat de folie goed hecht aan het glas.

Kans op verwonding wordt verkleind

Deze eigenschappen maken raamfolie zo veilig. De sterke folie versterkt namelijk het raam en houdt scherven en splinters bij elkaar wanneer het raam breekt. Zo wordt de kans op verwondingen aanzienlijk verkleind. Glasfolie is dan ook bijzonder geschikt voor:

  • Kinderdagverblijven
  • Scholen
  • Gymzalen

Inbraakwerende folie voor meer veiligheid

Glasfolie is bovendien inbraakwerend. Dit komt omdat de inbraakwerende folie strak op het glas is bevestigd en uiterst goed hecht. Hierdoor kunnen inbrekers minder goed een ruit inslaan. Deze inbraakvertragende werking is vooral prettig voor kantoorpanden en scholen: locaties die helaas nog steeds in trek zijn bij inbrekers.

Glasfolie is een betaalbare optie als je het vergelijkt met gelaagd glas. Deze vorm van glas heeft dezelfde kenmerken, maar is vele malen duurder in aanschaf. Glasfolie is daarnaast een duurzaam product. Monteer je glasfolie aan de buitenzijde van het raam? Dan gaat het met gemak 10 jaar mee. En aan de binnenzijde wel 12 tot 15 jaar.

Zonwerende glasfolie

U kunt er ook voor kiezen om zonwerende glasfolie te voorzien van een extra coating. Deze laag houdt de schadelijke uv-straling tegen. Hierdoor blijft uw interieur en raambekleding langer mooi. Een andere oplossing is warmtewerende folie. U leest er alles over in deze blog over warmtewerende folie!

Dorigo-Rosbag: de specialist

Denkt u dat raamfolie voor uw medewerkers en eigendommen een goede oplossing is? Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden, de zekerheden en de oplossingen. Wij hebben namelijk al ruim 45 jaar ervaring met verschillende soorten folies! Neem dus meteen contact met ons op.