fbpx

Rijksmuseum

Bij Dorigo-Rosbag staan vakmanschap en maatwerk hoog in het vaandel. Onze vakkennis, gecombineerd met uw wensen, voor de perfecte oplossingen. Ontdek hoe wij in samenwerking met Koninklijke Woudenberg een op maat gemaakte oplossing hebben ontwikkeld voor het Rijksmuseum te Amsterdam. 

Rijksmuseum raamfolie

Projectoverzicht

Het museum, wat natuurlijk bekend staat als de huisvester van de Nachtwacht, heeft natuurlijk veel meer schilderijen en objecten van verschillende kunstenaars onder andere Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en veel meer.

Consultatie

Wij gingen bij het Rijksmuseum langs en keken wat zij nodig hebben. Zoals velen weten brengt licht schade toe. Schade door licht is onomkeerbaar, en eenmaal aangetast is het dus niet meer ongedaan te maken. Het is dus van enorm belang dat licht, ontdaan van zijn hoge intensiteit en schadelijke onderdelen, toch benut kan worden zodat iedereen het object in volle glorie kan bekijken. We kozen daarom voor een combinatie van filteren met raamfolie, en belichten met kunstverlichting.

Ontwerp en Aanpassing

In de afgelopen jaren hebben op veel verschillende ramen verschillende folies aangebracht om de kunstobjecten die binnen staan te beschermen tegen licht. Dorigo-Rosbag gebruikt hiervoor raamfolies die al lang bekend zijn in de museale wereld: de Madico en IQUe folies. Daarbij zijn wij continu op zoek naar nieuwe kwalitatieve folies met de juiste certificeringen. 

Installatie en onderhoud

De raamfolies dienen duurzaam te zijn, zodat de schilderijen en kunstwerken hun kleur behouden. Gemiddeld gaan de geïnstalleerde folies 10 to 15 jaar mee. Het museum hoeft dit niet uitgebreid te onderhouden, het schoonhouden van het raam waar de folies op zijn geplaatst is genoeg. Ons ervaren team voerde de installatie uit.

Projectresultaat

Het eindresultaat zorgde voor een onopvallend resultaat dat de kunstwerken van het Rijksmuseum beschermd tegen de schadelijke onderdelen van licht. Een oplossing op maat, die gaan extra werk veroorzaakt voor het onderhoud van de ramen.

Rijksmuseum, raamfolie museum, maatwerk raamfolieRijksmuseum, raamfolie museum, maatwerk raamfolie

Klanttevredenheid staat voorop

Dorigo-Rosbag werkt al jaren met verschillende Nederlandse musea samen. U vindt onze projecten hier. Het Rijksmuseum vertrouwde ons dan ook om een oplossing op maat te verzorgen. Ook op zoek naar maatwerkoplossing, en bent u benieuwd wat er mogelijk is? Laat het ons weten. Wij komen graag langs voor een consultatie.

Laat uw vraag achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!